Στο πλευρό της Ουκρανίας οι G7 για όσο χρειαστεί – Πιο αυστηρές οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Author

Categories

Share

Στο πλευρό της Ουκρανίας δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνουν οι G7 τουλάχιστον «για όσο χρειαστεί», αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν της συνόδου και αυστηροποιεί τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 

Οι G7 αποφάσισαν να εντείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να στηρίξουν τις δεσμεύσεις ασφάλειας για την Ουκρανία σε μια μεταπολεμική συμφωνία. «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και να βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», αναφέρει ανακοινωθέν της συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στις βαυαρικές Άλπεις.

Οι δημοκρατίες της G7 είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα έσοδα του Κρεμλίνου, για παράδειγμα από τις εξαγωγές χρυσού, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να έχουν στο στόχαστρο την διαφυγή από τις κυρώσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Οι χώρες της G7 θα διευρύνουν επίσης στοχευμένες κυρώσεις προκειμένου να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας εισροές, υπηρεσίες και τεχνολογίες του βιομηχανικού τομέα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της ετήσιας συνόδου της G7, που φέτος γίνεται στη Γερμανία.

“Ελεύθερη μεταφορά” αγροτικών προϊόντων

Οι χώρες της G7 κάλεσαν τη Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία προκειμένου να μην επιδεινωθεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Καλούμε επειγόντως τη Ρωσία να σταματήσει, χωρίς όρους, τις επιθέσεις της κατά των αγροτικών υποδομών και των υποδομών μεταφοράς και να επιτρέψει την ελεύθερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», ανέφεραν οι ηγέτες των χωρών της G7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share