Στόλτενμπεργκ: Να εστιάσουμε στα πυρομαχικά και στη συντήρηση των όπλων στην Ουκρανία

Author

Categories

Share

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα (20.01.2023) ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία πρέπει να εστιάσουν όχι μόνο στην αποστολή νέων όπλων στο Κίεβο, αλλά και στην αναζήτηση πυρομαχικών για παλαιότερα συστήματα και στη βοήθεια για τη συντήρησή τους.

«Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι οφείλουμε όχι μόνο να εστιάσουμε στις νέες πλατφόρμες αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι πλατφόρμες που είναι ήδη εκεί, μπορούν να λειτουργούν όπως πρέπει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Reuters στο περιθώριο της διάσκεψης για την Ουκρανία που διεξάγεται στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.

«Χρειαζόμαστε πυρομαχικά. Χρειαζόμαστε ανταλλακτικά. Χρειαζόμαστε συντήρηση και εκπαίδευση», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ και οι υπουργοί Άμυνας σχεδόν 50 χωρών συναντώνται στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, στην τελευταία διάσκεψη με θέμα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα αυτή πριν από 11 μήνες. Επίσης, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη (19.01.2023) πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 2,5 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share