Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτήσεις – Τα εδάφη είναι ουκρανικά όπως και η Κριμαία

Author

Categories

Share

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τις προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και την αίτηση ένταξης στη Συμμαχία που υπέβαλε η Ουκρανία.

Η συνέντευξη του Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε επίσημα αίτημα για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέλη της για την ένταξη της Ουκρανίας, ενώ καταδίκασε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών από τη Μόσχα.

Το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ακολούθησε την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, της προσάρτησης αυτών των ουκρανικών εδαφών.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι «το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία», προειδοποιώντας τη Ρωσία ότι θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτήσεις, τονίζοντας ότι τα εδάφη αυτά είναι ουκρανικά όπως και η Κριμαία. 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Στόλτενμπεργκ:

Νωρίτερα την Παρασκευή (30.09.2022) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου συζήτησαν τις προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών και το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.

Ο Τζέικ Σάλιβαν και ο Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τις ανησυχίες τους για την επιχειρούμενη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, αλλά και το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Μετά την προφανή δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, συζήτησαν την προστασία υποδομών κρίσιμης σημασίας», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share