Στρατιώτης άνοιξε πυρ σε αεροπορική βάση στην Αυστρία – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Author

Categories

Share

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε έπειτα από ανταλλαγή πυρών σε αεροπορική βάση στην πόλη Βίνερ Νόισταντ στην Αυστρία, δήλωσε σήμερα (06.01.2023) εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Στην αεροπορική βάση στο Βίνερ Νόισταντ, ο στρατιώτης στη σκοπιά σκοτώθηκε και άλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών λίγο πριν από τις 07:00 σήμερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μίκαελ Μπάουερ σε ένα τουίτ.

«20χρονος ο στρατιώτης, το σκότωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας» 

Το αυστριακό πρακτορείο APA μετέδωσε πως ο στρατιώτης που ήταν σκοπιά άνοιξε πυρ προφανώς στη διάρκεια ενός διαπληκτισμού και στη συνέχεια πυροβολήθηκε από έναν πιο υψηλόβαθμο αξιωματικό.

Το αυστριακό πρακτορείο APA μετέδωσε, επικαλούμενο πληροφορίες από σχετικές δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του αυστριακού Υπουργείου Άμυνας, πως ο στρατιώτης που ήταν σκοπιά άνοιξε πυρ κατά στη διάρκεια ενός διαπληκτισμού με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος αφού τραυματίστηκε, εκτίμησε ότι απειλείται η ζωή του και ανταπέδωσε πυρά σκοτώνοντας τελικά τον 20χρονο στρατιώτη με το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων ώστε να γίνει γνωστό ακριβώς το τι συνέβη στο περιστατικό, ενώ έχουν ακόμα προγραμματιστεί και ανακρίσεις για τυχόν μαρτυρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share