Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Βηρυτό: Δεν υπάρχει ναός για να γίνει η κηδεία της Ελληνίδας

Author

Categories

Share

Από την έκρηξη στη Βηρυτό καταστράφηκαν όλοι οι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυτού. Οι μαρτυρίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Την κατάσταση που επικρατεί στην ισοπεδωμένη Βηρυτό περιγράφει συγκλονισμένος ο πατήρ Ιουστίνος, αναφερόμενος στους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αστέγους και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο πατήρ Ιουστίνος έχασε το σπίτι του από τις τρομακτικές εκρήξεις, από τις οποίες ισοπεδώθηκαν και εκκλησίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος ναός για να τελεστεί η κηδεία της Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της στο τραγικό συμβάν. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία, όπως λέει ο πατήρ Ιουστίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, από τις εκρήξεις περίπου 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στη Βηρυτό. 

“Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι περισσότεροι από 137 νεκροί και τουλάχιστον 5.000 τραυματίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Ρίντα Μουσάουι, διευκρινίζοντας ότι νεότερος απολογισμός πιθανόν να ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share