Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Αιμίλιου Ζαχαρέα – «Κέρδισε το θαυμασμό των δημοκρατικών ανθρώπων»

Author

Categories

Share

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατου Αιμίλιου Ζαραέα, πατέρα της γνωστής δημοσιογράφου Μάρας Ζαχαρέας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους αγώνες του Αιμίλιου Ζαχαρέα, λέγοντας πως κατέκτησε το θαυμασμό της γενιάς του αλλά και χιλιάδων δημοκρατικών ανθρώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας υπήρξε ενεργός επιστήμονας και, ταυτόχρονα, δυναμικός αγωνιστής του δημοκρατικού χώρου στην πατρίδα μας. Από νεαρή ηλικία πήρε μέρος στους αγώνες της νεολαίας της δεκαετίας του ’60 που παρέμειναν σημείο έμπνευσης και αναφοράς για όλες τις μετέπειτα γενιές. Κατέκτησε για πάντα τον θαυμασμό της γενιάς του, αλλά και χιλιάδων δημοκρατικών ανθρώπων στα χρόνια που ακολούθησαν, όταν σε συνεργασία με τον Θανάση Τσιώκο, σε μια δύσκολη εποχή, ύψωσε στην Ακρόπολη την ελληνική σημαία με τον αριθμό 114, που συμβόλιζε τις διεκδικήσεις των συνομηλίκων του στην Ελλάδα, αλλά και την ιστορική ανάγκη ενός λαού για δημοκρατική σταθεροποίηση και περισσότερη δημόσια Παιδεία.

Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά και αργότερα, της πολιτικής γραμματείας του ενιαίου Συνασπισμού, συνέχιζε να δίνει το «παρών» προς υπεράσπιση του κοινωνικού αιτήματος για μια ελληνική δημοκρατία με προοδευτική κατεύθυνση. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης, ενώ δημοσίευσε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μελέτες πολιτικής οικονομίας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share