Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο Λουκασένκο για την ανταρσία της Wagner: «Είπα στον Πούτιν να μην σκοτώσει τον Πριγκόζιν»

Author

Categories

Share

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, για όσα έγιναν την ημέρα της ανταρσίας της Wagner, λέγοντας ότι ο ίδιος είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην δολοφονήσει τον επικεφαλής των μισθοφόρων, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Είπα στον Βλαντιμίρ Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο σε Λευκορώσους αξιωματούχους για την ημέρα της ανταρσίας της Wagner, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

Νωρίτερα σήμερα (27.6.2023) ο Λουκασένκο επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία, αφού έλαβε «εγγυήσεις ασφαλείας» τις οποίες έδωσε ο Πούτιν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει τον Λουκασένκο για τη μεσολάβησή του για τον τερματισμό της σύντομης ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης, κάτι που έκανε και στο χθεσινό διάγγελμά του.

Ο ηγέτης του καθεστώτος της Λευκορωσίας είπε νωρίτερα σήμερα ότι η χώρα του θα επωφεληθεί από την «εμπειρία» των μαχητών της Wagner.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, η Λευκορωσία δεν χτίζει στρατόπεδα για την οργάνωση, αλλά θα φιλοξενήσει τους μαχητές της αν αυτοί θέλουν.

«Τους προσφέραμε μια από τις εγκαταλειμμένες στρατιωτικές βάσεις. Με χαρά -έχουμε φράχτη, έχουμε τα πάντα- στήστε τις σκηνές σας», είπε ο Λουκασένκο.

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι δεν σχεδιάζεται να ανοίξει κανένα κέντρο στρατολόγησης της Wagner στη Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share