Συνελήφθη στην Ισπανία ο πατέρας των γυναικών από το Πακιστάν που δολοφονήθηκαν για «λόγους τιμής»

Author

Categories

Share

Συνελήφθη σήμερα Τετάρτη (22.2.2023) στη Βαρκελώνη ο πατέρας 2 νεαρών γυναικών από το Πακιστάν, που δολοφονήθηκαν τον Μάιο του 2022 σε ένα πιθανολογούμενο «έγκλημα για λόγους τιμής», επειδή ήθελαν να χωρίσουν τους συζύγους που είχε διαλέξει η οικογένειά τους.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην Τεράσα, μια πόλη της Καταλονίας, όπου διέμενε η οικογένεια ενώ άλλα 6 μέλη της οικογένειας έχουν ήδη συλληφθεί στο Πακιστάν. Η αστυνομία της χώρας θεωρεί ότι οι δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν για την «τιμή» της οικογένειας.

Πρόκειται για την 24χρονη Ανίσα και την 21χρονη Αρούτζ Αμπάς, των οποίων οι αδελφοί αλλά και ένας θείος τους έχουν συλληφθεί. Οι 2 αυτές γυναίκες ήθελαν να χωρίσουν τους Πακιστανούς συζύγους τους, οι οποίοι ήταν και ξαδέρφια τους.

Τον Μάιο του 2022 τις παρέσυραν στην πόλη Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, όπου τις στραγγάλισαν και τις σκότωσαν. «Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να πάνε για μερικές ημέρες στο Πακιστάν», εξήγησε τότε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χασάν.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οικογένεια τους είχε πει ότι η μητέρα τους, που βρισκόταν στο Γκουτζράτ, ήταν άρρωστη. Η μητέρα, η οποία άκουσε την επίθεση σε βάρος τους, κατήγγειλε ως βασικό υπεύθυνο έναν από τους γιους της.

Η πακιστανική αστυνομία υποστηρίζει ότι οι δύο αδελφές δέχονταν «πιέσεις» εκ μέρους των συζύγων τους για να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία.

Στο Πακιστάν η αστυνομία κατέγραψε περισσότερα από 470 εγκλήματα «τιμής» το 2021, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας (HRCP). Πολλά εγκλήματα ωστόσο δεν καταγγέλλονται ποτέ, επειδή οι οικογένειες προσπαθούν να προστατεύσουν τους δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share