ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται η πίεση στον Τσίπρα – Σε θέση μάχης η Ομπρέλα, σε ετοιμότητα ο Τσακαλώτος – Διχασμός και για τον χρόνο του Συνεδρίου

Author

Categories

Share

Ο χρόνος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως είναι γνωστό από αυτή την διαδικασία θα προκύψει το νέο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν δυο απόψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μία άποψη θέλει την διενέργεια ενός έκτακτου συνεδρίου μέσα στον Ιούλιο προκειμένου με γρήγορες διαδικασίες ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη. Επόμενη μέρα.

Η άλλη άποψη με την οποία συμφωνεί και η Ομπρέλα θέλει το συνέδριο να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου ή στα τέλη Νοεμβρίου. Εάν επικρατήσει ωστόσο η άποψη αυτή τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει έχοντας στο συνέδριο έχοντας στην πλάτη του μία ακόμη ήττα. Αυτή των αυτοδιοικητικών αρχών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά εμφανίζεται να έχει πρόβλημα.

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας πάντως το βράδυ της ήττας δείχνουν ότι οι αλλαγές θα είναι δομικές και ουσιαστικές μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος η οποία θα αποφασίσει πότε θα συγκληθεί η ΚΕ του κόμματος προκειμένου να συζητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποφασίσει πότε θα συγκληθεί και το συνέδριο.

Ο Αλέξη Τσίπρας με την δήλωση του πάντως το βράδυ της Κυριακής άνοιξε το θέμα της επόμενης μέρας λέγοντας ότι θα μπει στην κρίση των μελών του κόμματος του.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν πάντως ότι αυτή την φορά ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιπαρατεθεί τουλάχιστον με μία ακόμη υποψηφιότητα , όπως αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι εάν δεν αποδεχθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών την πρόταση τότε δεν αποκλείεται να προταθεί στην Έφη Αχτσιόγλου . Πάντως ήδη στην εσωκομματική αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει η γκρίνια καθώς κάποια στελέχη της “Ομπρέλας” θεωρούν ότι με την δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής είναι σαν να μην κατάλαβε το μέγεθος της ήττας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένουν ότι θα έπρεπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει κάνει μία πιο τολμηρή κριτική για τα αίτια της ήττας ενώ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το περίφημο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως επισημαίνουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στα πρόσωπα και όχι στην πολιτική και στο αφήγημα που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει την συγκεκριμένη στιγμή έχει να κάνει με το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντέξει τους εσωκομματικούς τριγμούς και αν αντέξει τι κόμμα θα είναι την επόμενη μέρα.

Εάν δηλαδή θα επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρα στην κεντροαριστερή στροφή του κόμματος του ή εάν θα κάνει μια μεγαλύτερη στροφή προς τα αριστερά όπως θέλουν τα στελέχη της “Ομπρέλας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share