ΣΥΡΙΖΑ: Ένα άτυπο lockdown στην εστίαση τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θανάσης Πλεύρης

Author

Categories

Share

Για απόλυτο αλαλούμ από την πλευρά της κυβέρνησης με αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά για ένα άτυπο lockdown στην εστίαση, κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θανάσης Πλεύρης για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται, όλοι οι ειδικοί και η αντιπολίτευση προειδοποιούσαν και δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει νέες εκατόμβες νεκρών και νέο καταστροφικό lockdown, μόνο και μόνο για να αποφύγει την απαιτούμενη οικονομική στήριξη» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα και σήμερα, με περισσότερα από 60.000 κρούσματα τις τελευταίες τρεις μέρες, ο εθνικός τουρίστας με απίστευτες παλινωδίες, μπρος πίσω και καπέλωμα των επιστημόνων, προσποιείται πως παίρνει μέτρα, χωρίς ωστόσο καμία ουσία και με μόνο κριτήριο το πολιτικό του κόστος».

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα για την οποία μίλησε χθες ο υπουργός Υγείας, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται να μην είναι αρνητικά, αρκεί να πρόκειται για διαθεσιμότητα – και όχι για αναστολή- όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν το 70% του μισθού τους.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό την υποχρεωτικότητα στον στρατό και στην αστυνομία, την οποία αρνείται η κυβέρνηση ενώ τονίζουν ότι και πάλι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα στις εκκλησίες.

«Τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος μπροστά στην καταστροφή δηλώνει «αισιόδοξος» και τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Γενάρη, επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση είτε είναι εγκληματικά ανόητοι πέρα από ανίκανοι, είτε απλά ότι έχουν επιλέξει ανοσία αγέλης και δεν τολμούν να το πουν ευθέως, διότι το ΕΣΥ είναι ήδη υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 20.500 νεκρούς» επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιοι άνθρωποι προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση δεν είπε ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, ούτε κουβέντα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε κουβέντα για δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε όλους τους πολίτες και ιχνηλάτηση – ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ούτε αναφορά σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα και θεραπευτικά σκευάσματα, ούτε ένα μέτρο για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης στα σχολεία με το αδιανόητο πρωτόκολλο 50+1% και στα ΜΜΜ με το καθημερινό πάστωμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε κουβέντα για επανεκκίνηση του εμβολιασμού πόρτα πόρτα και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share