ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: Η κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο παρακολουθεί τη λεηλασία των εισοδημάτων

Author

Categories

Share

«Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη  μέσα στο κύμα ακρίβειας το οποίο αναμένεται να κατακλύσει την αγορά» επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πληροφορίες που λένε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων, έως και 20%, στα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης .

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια. Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας».

Πρόσθεσε πως «Με ευκολία ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως δεν υπάρχει ακρίβεια προ ημερών και ότι στα σούπερ-μάρκετ βγάζουν… selfie μαζί του -όταν ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου κατέγραψε αύξηση στο φυσικό αέριο 180%. Με βάση τα νέα στοιχεία αναμένουμε αυξηση έως και 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά».

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι άμεσα πρέπει να γίνου τρεις κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση :  

– “Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο άμυνας στα χέρια των εργαζομένων για να παλέψουν την ακρίβεια. 

-Να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.

– Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και -το πιο κρίσιμο- ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία”.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αναδεικνύοντας την διγλωσσία που υπάρχει στο θέμα αυτό και οι οποίες προκύπτουν από τις  διαφορετικές δηλώσεις υπουργών: «Χθές το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share