ΣΥΡΙΖΑ για Νίκο Ξανθόπουλο: «Μια σπάνια περίπτωση κοινωνικού ινδάλματος»

Author

Categories

Share

Τον Νίκο Ξανθόπουλο αποχαιρετά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «αποτέλεσε μία σπάνια περίπτωση κοινωνικού ινδάλματος μέσα από τους ρόλους του στον ελληνικό κινηματογράφο».

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε σήμερα Κυριακή (22.1.2023) από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών και ο καλλιτεχνικός κόσμος, ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι θαυμαστές του τον αποχαιρετούν. Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για τον αγαπημένο ηθοποιό και τραγουδιστή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Ξανθόπουλο:

«Ο Νίκος Ξανθόπουλος αποτέλεσε μία σπάνια περίπτωση κοινωνικού ινδάλματος μέσα από τους ρόλους του στον ελληνικό κινηματογράφο.

Δημιούργησε μια κινηματογραφική περσόνα που εξέφραζε εκατομμύρια Έλληνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δυσκολίες, οι καημοί και ο καθημερινός αγώνας όλων αυτών των ανθρώπων, σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα ήταν ανύπαρκτα εκφράστηκαν με λαϊκό και αυθεντικό τρόπο από τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Ξανθόπουλος και σημείωναν πρωτοφανή για την ιστορία του ελληνικού σινεμά αριθμό εισιτηρίων. Τα βάσανα, δε, των Ελλήνων μεταναστών και προσφύγων πήραν σάρκα και οστά μέσα από τη απαράμιλλη φωνή του στο τραγούδι.

Η γνήσια και διακριτική δημόσια παρουσία του τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσε τους λόγους που πέρα από δημοφιλής πρωταγωνιστής, υπήρξε και άνθρωπος που απολάμβανε μέχρι τον θάνατό του την αγάπη του κόσμου.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share