ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αφαίρεσε την λέξη «ιστορική» για την Συμφωνία των Πρεσπών

Author

Categories

Share

Για «τραγελαφική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των πολιτών», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. 

Μιλάει για διασυρμό χωρίς προηγούμενο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.

«Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη «ιστορική», που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη.

Η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ δεν παραγράφει την μνημειώδη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορική» από τον κ. Μητσοτάκη. Απλά επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και διασύρει τη χώρα διεθνώς για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share