ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κάνει προεκλογική καμπάνια μόνο με την ατζέντα του Βαρουφάκη για να αποφύγει την αντιπαράθεση

Author

Categories

Share

Την ατζέντα την οποία αποφεύγει μετ’ επιτάσεως η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές και η οποία έχει να κάνει με την ακρίβεια, τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα διαφθοράς και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλώνεται καθημερινά με τα σενάρια του νέου νομίσματος, τη «Δήμητρα», την «κυβέρνηση των ηττημένων» και τις κλειστές τράπεζες, δηλαδή με την ατζέντα του Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τους πολίτες.

«Ο πρωθυπουργός προβάλλει την ατζέντα του ΜέΡΑ25 λες και ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόκειται να κυβερνήσει αύριο το πρωί, επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από τα Χανιά όπου μίλησε χθες (25.04.2023), επιχείρησε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα, λέγοντας: «Τα Τέμπη, μας έδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο το χάος ανάμεσα σε όσα έλεγαν και σε όσα δεν έκαναν. Και πλάι σ’ αυτό το κράτος, με κέντρο το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου, εξυφάνθηκε ο ιστός ενός σκοτεινού παρακράτους. Με τα Predator και την παρακολούθηση δημοσιογράφων, υπουργών, αντιπάλων της κυβέρνησης, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Μια απίστευτη κακοποίηση, κάθε έννοιας κράτους δικαίου. Και όλα αυτά τα έχει σκεπάσει για μήνες το πέπλο του απόρρητου».

«Και ο κύριος Μητσοτάκης, που στο γραφείο του στήθηκε ο μηχανισμός του παρακράτους, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, αλλά μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας. “Η απλή αναλογική”, είπε πριν λίγες μέρες, “είναι παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία, βλάπτει τη δημοκρατία”. Έτσι είπε. Ο άνθρωπος που βαρύνεται με την κατηγορία ότι παγίδευσε εκατοντάδες τηλέφωνα, τώρα μιλάει για παγίδες», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: 

«Ο άνθρωπος που παρέδωσε τη δημοκρατία στους κοριούς, τώρα εμφανίζεται να την προστατεύει από τι; Από το πιο τίμιο και καθαρό εκλογικό σύστημα: την απλή αναλογική. Από την ισοτιμία της ψήφου και την ισοτιμία του πολίτη. Αν αυτό δεν είναι ακραία καθεστωτική λογική, ακραία υποκρισία, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους». 

Σχολιάζοντας μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου την αναφορά του πρωθυπουργού ότι στις δεύτερες κάλπες μπορεί να γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα, έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει μία τέτοια δήλωση, καθώς η άρνησή του έχει δημιουργήσει αίσθηση στην κοινωνία, δεδομένου ότι δείχνει φόβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share