ΣΥΡΙΖΑ: Οι 7 προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Author

Categories

Share

Έκκληση στην κοινωνία και στους πολίτες να μην υποτιμήσουν τον κίνδυνο, να μην εφησυχαστούν, να τηρούν τα μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, να εμβολιαστούν καθολικά χωρίς ενδοιασμούς και να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα απευθύνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνεδρίασαν χθες προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην πανδημία.

«Δεν πρόκειται για μέτρα που αφορούν την κυβέρνηση, πρόκειται για μέτρα που αφορούν τη ζωή όλων μας» ανέφεραν τα στλέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει οριστικά το δρόμο της αλαζονείας, του αυταρχισμού, του κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, της απόσυρσης από την πραγματικότητα. Δεν θα τους ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να ταυτίσει τον εαυτό του με το κράτος. Έχει ταυτιστεί όμως με την απόλυτη αποτυχία αναχαίτισης της πανδημίας, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, την κατάρρευση των προσδοκιών της κοινωνίας.

Η μόνη λύση, λοιπόν, που θα δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο είναι η πολιτική αλλαγή. Είναι ζήτημα ζωής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

οι 7 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου προτείνουν ακόμα επτά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας .

-Σχέδιο επείγουσας ανάγκης για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ, με γενναία στήριξη των δημόσιων δομών υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού τους, με μόνιμες προσλήψεις και αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής του προσωπικού και, κυρίως, με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και πλήρη αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στην κατεύθυνση της ενιαίας ταχύτητας του συστήματος και της επιστράτευσης όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας.

-Επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού και ειδικά της 3ης δόσης, που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην προστασία και από τη μετάλλαξη Όμικρον. Διεθνείς πρωτοβουλίες για απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων και των φαρμάκων κατά της covid-19, για την άρση των παγκόσμιων ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας.

-Αναχαίτιση της διασποράς του ιού με συστηματικό έλεγχο της τήρησης των περιοριστικών μέτρων με συνεχή αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους.

-Αναβάθμιση της επιδημιολογικής επιτήρησης, της έγκαιρης διάγνωσης και της συστηματικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, με δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε συνταγογραφούμενα και αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ μοριακά και rapid τεστ.

-Τροποποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα σχολεία και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια τη νέα χρονιά.

-Ουσιαστική επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος, με δράσεις αγωγής υγείας στην κοινότητα και προώθησης της κουλτούρας του εμβολιασμού ως πράξης όχι μόνο ατομικής προστασίας, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Αξιοποίηση καλών πρακτικών άλλων χωρών (π.χ. Πορτογαλία) με στοχευμένες δράσεις “πόρτα-πόρτα” των υπηρεσιών του ΕΣΥ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Οικονομική στήριξη σε πληττόμενους ανάλογη με τα περιοριστικά μέτρα σε κλάδους, επιχειρήσεις και κατηγορίες εργαζομένων, ιδιαίτερα στην εστίαση και τον πολιτισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share