ΣΥΡΙΖΑ: Όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Author

Categories

Share

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει τους πολίτες σαν αγέλη και μετατραπεί την πανδημία σε ευκαιρία κερδοσκοπίας» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις τιμές των μοριακών τεστ και το γεγονός ότι παρά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης δεν κάνει καμία κίνηση για να τις μειώσει.

«Μπορεί η χώρα να βρίσκεται στις μαύρες λίστες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως λόγω της τραγικής διαχείρισης στα θέματα της πανδημίας, αριστεύει όμως σε αυτό που διαχρονικά η δεξιά ξέρει να κάνει πολύ καλά» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα deal με τα ιδιωτικά συμφέροντα αδιαφορώντας με τον πλέον κυνικό τρόπο για την υγεία των πολιτών ακόμη και όταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

Είδαν την πανδημία σαν ευκαιρία και δεν διστάζουν να βαφτίζουν όλες τις αποτυχίες τους – που δυστυχώς αποτυπώνονται σε θανάτους και ασθενείς που ταλαιπωρούνται σε φορεία – σε επιτυχίες και να δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες», προσθέτουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι φέρνουν ως παράδειγμα δύο γεγονότα που, σύμφωνα με αυτούς, η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα το συμφέρων των ημετέρων: τις τιμές των μοριακών τεστ και τη συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

«Η απάτη με το κόστος των μοριακών τεστ που πληρώνουν οι Έλληνες αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα σε όλο της το μεγαλείο» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Πρώτα ήρθε η Κύπρος να διαψεύσει τα ψέματα της κυβέρνησης, μετά οι δήμοι Χαλανδρίου και Νεάπολης αποκάλυψαν ότι έχουν συνάψει συμφωνίες με 25 και 27 ευρώ το τεστ. Χθες (σ.σ. προχθές 10.01.2022) έγινε γνωστό ότι ένας σύλλογος γονέων, αυτός του δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο έκλεισε συμφωνία για PCR με 28 ευρώ. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης και ο πάντα πρόθυμος κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζουν για το πλαφόν της κερδοσκοπίας των 47 ευρώ».

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την καταγγελία που έκανε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ότι με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας δίνει τη δυνατότητα στις ιδιωτικές κλινικές να κάνουν διαλογή ασθενών και να νοσηλεύονται μόνο ελαφριά περιστατικά covid, τη στιγμή που πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο για 300 κλίνες. Σύμφωνα με την εγκύκλιο μπορούν να διακομιστούν στις ιδιωτικές κλινικές «νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής».

Αναφερόμενοι στο άνοιγμα των σχολείων επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχει ιχνηλάτηση και έχουν αφήσει τον ιό να διασπείρεται ανεξέλεγκτα στον πληθυσμό. Αδιαφορούν για τους δεκάδες χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους είναι θετικά και αρνούνται πεισματικά την άδεια ειδικού σκοπού. Για αυτό και ο Σύριζα πήρε πρωτοβουλία και καταθέτει σχετική τροπολογία».

Ασυνεννοησία

Ακόμα αναφέρονται στη διγλωσσία που υπάρχει στην κυβέρνηση για μια σειρά από θέματα, λέγοντας ότι «ενώ η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ως υπέρμαχος του εμβολιασμού, θέλοντας να μείνει ικανοποιημένη και η ακροδεξιά πτέρυγα της, στέλνει συνεχώς αντιφατικά μηνύματα».

«Χθες, μέσα σε λίγες ώρες δύο υπουργοί ο κ. Πλεύρης και ο κ. Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ απέκλειαν το ενδεχόμενο αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Ένας τρίτος υπουργός ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού άφηνε παράθυρο αναστολής του!

Αυτό το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το «λέω και ξελέω» είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share