Τα 870 κρούσματα φέρνουν καραντίνα ή υποχρεωτικό τεστ για τουρίστες στη Γερμανία

Author

Categories

Share

Μετά τα νέα εκατοντάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, έρχονται νέα μέτρα για όσους έχουν ταξιδέψει σε τρεις συγκεκριμένες περιοχές της Ισπανίας.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την Παρασκευή (31.08.2020) 870 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 208.698 ενώ έχουν καταγραφεί 9.141 θάνατοι.

Μετά τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου, η Γερμανία αποφάσισε ότι όσοι επιστρέφουν από τρεις περιοχές στην Ισπανία, είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα είτε θα κάνουν τεστ κορονοϊού.

Click4more Ισπανία: Πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert Koch (RKI) έθεσε την Καταλονία, την Αραγονία και τη Ναβάρα στη βόρεια Ισπανία στη λίστα των περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό.

Με τους αριθμούς του κορονοϊού να αυξάνονται στη Γερμανία, εντείνονται οι φόβοι ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν από προορισμούς όπου καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων, όπως η Ισπανία, μπορεί να οδηγήσουν σε δεύτερο κύμα.

Όσοι επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες εκτός κι αν μπορέσουν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 48 ωρών ή είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε τεστ στο αεροδρόμιο.

Click4more «Καπνός» 10 χρόνια ανάπτυξης για την γερμανική οικονομία! Ύφεση χωρίς προηγούμενο!

Από την επόμενη εβδομάδα, η Γερμανία σχεδιάζει να καταστήσει τα τεστ κορονοϊού υποχρεωτικά στα αεροδρόμια για όλους τους παραθεριστές που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση των μολύνσεων.

Η απόφαση έρχεται μετά την κίνηση της Βρετανίας να επιβάλει εκ νέου καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται από την Ισπανία και μπορεί να καταφέρει περαιτέρω πλήγμα στην ισπανική οικονομία, η οποία εξαρτάται από το τουρισμό για το 12,3% του ΑΕΠ της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει εκ νέου καραντίνα 10 ημερών για όσους έρχονται από την Ισπανία, ενώ η Γαλλία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share