Τα 96α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ – Η φωτογράφιση με τα πιο αγαπημένα της όντα

Author

Categories

Share

Τα 96 της χρόνια κλείνει σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ και αποφάσισε φέτος για τα γενέθλιά της στο πορτραίτο που δίνεται στην δημοσιότητα να μην πρωταγωνιστεί μόνο η ίδια αλλά και δυο από τα πιο αγαπημένα της πόνι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Κάστρο του Γουίνδσορ τον περασμένο μήνα και δεξιά και αριστερά της Βασίλισσας βρίσκονται τα δυο αγαπημένα της άλογα, η Bybeck Nightingale και η Bybeck Katie. Στο φόντο είναι μια τεράστια ανθισμένη μανόλια.

Η αγάπη της για τα άλογα πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες, τουλάχιστον έξι. Τα άλογα που εκτρέφει στους στάβλους της έχουν κερδίσει ουκ ολίγα βραβεία σε σπουδαία τουρνουά ιππασίας εκτός από ένα, αυτό του Derby.

Η πιο διαβόητη νίκη ήταν αυτή με το άλογό της τον Dunfermline, με ιππέα τον Willie Carson, το 1977. Έγραψε επίσης ιστορία κερδίζοντας το πιο διάσημο απ’ όλα αφού ήταν η πρώτη εν ενεργεία μονάρχης που στέφθηκε νικήτρια στις ιπποδρομίες του Άσκοτ το 2013.

Οι ευχές για τα 96α γενέθλιά της έχουν ήδη σταλεί από την πολιτική ηγεσία της Βρετανίας, ενώ σήμερα θα ακουστούν κανονιοβολισμοί προς τιμήν της.

Παρότι έχει να ιππεύσει εδώ και μήνες καθώς έχει κινητικά προβλήματα όπως έχει παραδεχθεί και η ίδια, το πάθος που έχει από τα τρία της χρόνια παραμένει αναλλοίωτο.

Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να παραβρεθεί στις ιπποδρομίες του Derby στις 4 Ιουνίου ακόμα και αν χρειαστεί το αυτοκίνητο που θα την μεταφέρει να φτάσει ακριβώς μπροστά στην εξέδρα που θα καθίσει προκειμένου να χρειαστεί να κάνει μόνο λίγα βήματα.

Η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ «βαφτίζει» τα άλογα που σέρνουν την βασιλική άμαξα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share