Ταϊβάν: «Η Κίνα δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις» με τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή

Author

Categories

Share

Η Κίνα δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις, ανέφερε σε σημερινή (8.8.2022) δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Πεκίνου να συνεχίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

Μετά τη δήλωση της Κίνας πως «η Ταϊβάν είναι έδαφος μας και δεν παραβιάζουμε τίποτα», το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν την κάλεσε να σταματήσει τις στρατιωτικές της ενέργειες και να «απομακρυνθεί από το χείλος του γκρεμού».

«Υπό το φως του στρατιωτικού εκφοβισμού που δημιουργεί η Κίνα, η Ταϊβάν δεν θα φοβηθεί ούτε θα υποχωρήσει και θα υπερασπιστεί με μεγαλύτερο σθένος την κυριαρχία της, την εθνική ασφάλειά της καθώς και τον ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να τα τερματίσει, πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει στα ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν», πάντα σε αντίποινα για την επίσκεψη που έκανε στη νήσο που διεκδικεί το Πεκίνο η τρίτη τη τάξει στην ιεραρχία του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share