Τάκης Θεοδωρικάκος για Τέμπη: Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση, θέλουμε δικαιοσύνη

Author

Categories

Share

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη, δήλωσε σήμερα (05.03.2023) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ζητά και η ίδια δικαιοσύνη για το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ριχτεί άπλετο “φως” στην υπόθεση. 

Όσον αφορά στους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας, ο υπουργός είναι ότι «πήγαμε να στηρίξουμε τους γονείς, αλλά τι να στηρίξεις; Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους;

Ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα γίνει. Η μέριμνα του κράτους απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, θα είναι σημαντική. 

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν». 

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Δεν θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Ας ηρεμήσουμε λίγο σε αυτήν τη χώρα. Πρέπει να υπάρχει ένας αναστοχασμός για το πώς πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα», προσέθεσε. 

«Προφανώς υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά πρέπει να βγουν όλα στο “φως”. Να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «συγκλονιστική τραγωδία» και απηύθυνε έκκληση «να την ξεπεράσουμε ενωμένοι», λέγοντας πως «δεν πρέπει να «τσακωνόμαστε σαν τα τσακάλια», να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βρούμε όλη την ευθύνη για την τραγωδία. Αν θέλουμε να πάμε παρακάτω, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Συμπλήρωσε πως «το αίτημα είναι καθολικό από όλη την κοινωνία, είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Πρέπει να έρθουν όλα, όλα στο “φως”».

Καταλήγοντας, είπε πως «το πρόβλημα πρέπει να κοιταχτεί κατάματα, τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση και τι έχει γίνει. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ανίδεο ή τον ανήξερο. Δεν ήταν μέχρι χθες καλό το τρένο και το χάλασε κάποιος τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share