«Ταράχθηκε η Ντάουνινγκ Στριτ» λέει η Laura Kuenssberg, που πήρε την συνέντευξη από τον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Author

Categories

Share

Η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg δεν περίμενε ποτέ ότι η συνέντευξη που πήρε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προκαλούσε διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μάλιστα, ο εκνευρισμός του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ήταν τέτοιος μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μαζί του.

Η Laura Kuenssberg παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μετά την ακύρωση της συνάντησης των δύο ηγετών και σχολίασε με δηκτικό τρόπο όλα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη συνέντευξη. 

Η ίδια έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει τo Νούμερο 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ) αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίμαχη συνέντευξη είπε ότι: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share