Ταραντίλης: Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν οι ειδικοί και θα ανακοινώνει μέτρα ο Χαρδαλιάς

Author

Categories

Share

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας, με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης “Ελευθερία”», τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, … Διαβάστε περισσότερα

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας, με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης “Ελευθερία”», τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην πρώτη του εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ, καθώς και ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί αν είναι γραμμικές.

Ο κ. Ταραντίλης είπε μεταξύ άλλων ότι κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν οι ειδικοί και οι όποιες ανακοινώσεις για νέα μέτρα θα γίνονται από τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Στο ερώτημα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο απάντησε ότι αυτό θα αποφασίζεται ανάλογα με τα στοιχεία που θα έχουν στην διάθεσή τους οι ειδικοί. Για το αν θα επιδιώξει η κυβέρνηση διμερείς συμφωνίες για τα εμβόλια όπως η Γερμανία και η Κύπρος απάντησε ότι συμμετέχουμε στο πλαίσιο της συμφωνίας της ΕΕ όπου χορηγούνται εμβόλια ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Εμείς, είπε έχουμε εξασφαλίσει δόσεις για να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια πολίτες. 

Για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν προκειμένου να εμβολιαστούν είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί σοβαρά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και το αν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης ο κ. Ταραντίλης απάντησε: «Ο κ. Τσιόδρας είναι ηγετική προσωπικότητα σε αυτή την προσπάθεια για να βάλουμε ένα φρένο στην πανδημία και να ξεπεράσουμε την μπόρα».

Δείτε όλη την ενημέρωση

Πηγή: newsit.gr

Author

Share