Τελεσίγραφο της Ρωσίας στην Ουκρανία – «Έχετε λίγες ώρες να παραδώσετε την Μαριούπολη»

Author

Categories

Share

Τελεσίγραφο έστειλε η Ρωσία στην Ουκρανία ώστε να παραδώσει την Μαριούπολη μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το Ρωσικό υπ. Άμυνας έδωσε προθεσμία λίγων ωρών στους Ουκρανούς, ωστόσο θεωρείται απίθανο να υπάρξει παράδοση.

 H Μόσχα δηλώνει ότι εκτυλίσσεται “τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή”, στην ανατολική Ουκρανία.

“Καταθέστε τα όπλα σας”, δήλωσε ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Μια τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή είναι σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Μιζίντσεφ. “Όλοι όσοι καταθέτουν τα όπλα τους έχουν εγγυημένη ασφαλή διέλευση από τη Μαριούπολη”.

Ο αντιστράτηγος Μιζίντσεφ δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν έξω από τη Μαριούπολη στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί ο Δήμαρχος της Μαριούπολης κατήγγειλε πως οι Ρώσοι απαγάγουν αμάχους και τους μεταφέρουν σε φιλορωσικές περιοχές.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές πως τα ορφανά παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο μεταφέρθηκαν από τους Ρώσους στο Ντόνετσκ, απ’ όπου και προέρχονται.

Οι κινήσεις αυτές εάν επιβεβαιωθούν, δείχνουν πως οι Ρώσοι «άδειαζαν» όσο μπορούσαν την πόλη, προκειμένου να προετοιμάσουν συντριπτικό χτύπημα, κι έτσι τώρα εκδίδουν αυτό το τελεσίγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share