Τελικός Europa League: Φόβοι από την «εισβολή» 150.000 οπαδών των Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς στη Σεβίλλη

Author

Categories

Share

Ο επικεφαλής της ισπανικής αστυνομίας προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «σοβαρών προβλημάτων», καθώς η Σεβίλλη προετοιμάζεται για μια αναμενόμενη «εισβολή» περίπου 150.000 οπαδών των Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς, ενόψει του αυριανού (18/5) τελικού του Europa League.

«Είναι πάρα πολλοί άνθρωποι με πολύ αλκοόλ, η πλειοψηφία χωρίς εισιτήρια για το παιχνίδι και πολλά εργοτάξια στην πόλη, μια συνταγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα» δήλωσε ο Γενικός Επίτροπος για την Ασφάλεια των Πολιτών της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος Κάστρο Εστέβες, σε σημερινή ενημέρωση με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Είπε ότι αναμένονταν 100.000 οπαδοί της Ρέιντζερς με 50.000 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, καθώς οι δύο σύλλογοι μάχονται για τον τίτλο του Europa League.

Ενώ προειδοποίησε ότι η επιχείρηση αστυνόμευσης θα είναι μια από τις πιο «δύσκολες προκλήσεις που έχει γίνει ποτέ», δήλωσε βέβαιος ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί χωρίς μεγάλα προβλήματα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα σωστά και έχουμε μεγάλη εμπειρία σε καταστάσεις όπως αυτή, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα» είπε.

«Θα φιλοξενήσουμε οπαδούς που πίνουν πολύ. Αυτοί οι πολίτες, που συνηθίζουν να πίνουν ζεστή μπύρα στις χώρες τους, όταν βρουν τις φρέσκες και παγωμένες μπύρες μας, θα πίνουν ακόμα περισσότερο. Αλλά πιστεύουμε ειλικρινά ότι έχουμε επαρκείς και προετοιμασμένες μονάδες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν ήταν σίγουρος πώς θα φτάσουν όλοι.

«Όλα τα εισιτήρια στα τρένα από τη Μαδρίτη και τη Μάλαγα έχουν εξαντληθεί και αναμένουμε μαζική άφιξη πτήσεων τσάρτερ προς Σεβίλη, Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Μάλαγα, Χερέθ και Φάρο, όπου πιστεύουμε ότι θα μείνουν περίπου 30.000 οπαδοί της Ρέιντζερς, που θα έρθουν στη Σεβίλη με λεωφορεία την Τετάρτη» συμπλήρωσε.

«Αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πόσοι θα φτάσουν με αυτοκίνητο, λεωφορεία και σκάφη. Η Άϊντραχτ είχε μόνο 5.000 εισιτήρια για τον προημιτελικό της στη Βαρκελώνη και 30.000 εμφανίστηκαν με κάποιο τρόπο στο Καμπ Νου».

Οι δύο σύλλογοι έχουν λάβει μόνο 10.000 εισιτήρια έκαστος για τον τελικό στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», χωρητικότητας 42.000 θεατών.

Οι ισπανικές αρχές έχουν αναπτύξει 3.100 στελέχη της εθνικής αστυνομίας στη Σεβίλλη, όπου προετοιμάζονται τρεις ζώνες φιλάθλων. Σχεδόν 2.000 αστυνομικοί της πολιτοφυλακής και της τοπικής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην πόλη.

Ο Κάστρο είπε ότι τα εργοτάξια γύρω από την πόλη «προστατεύονται», έτσι ώστε οι οπαδοί να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπάζα ως «όπλα».

«Δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Ρέιντζερς και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά είναι ανησυχητικό ότι η πολιτική ιδεολογία από τις δύο βάσεις φιλάθλων είναι διαφορετική, η Άϊντραχτ είναι από τα αριστερά και η Ρέιντζερς περισσότερο στα δεξιά. Οι εξτρεμιστές και από τις δύο πλευρές θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα».

Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αντιπαραθέσεων, οι οπαδοί των δύο ομάδων θα διατηρηθούν σε ξεχωριστές περιοχές, σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων μεταξύ τους, πριν από την έναρξη του ματς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share