Θάνατος δημοσιογράφου Al Jazeera: «Δεν ξέρουμε από πού προήλθε ο πυροβολισμός» ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ

Author

Categories

Share

Δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών που σκότωσαν τη δημοσιογράφο του Al Jazeera από την Παλαιστίνη, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί από πού προήλθαν τα πυρά που σκότωσαν τη δημοσιογράφο του Al Jazeera, ο θάνατος της οποίας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις και επεισόδια.

«Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι τόσο παλαιστινιακής όσο και ισραηλινής προέλευσης.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η έρευνα ανέφερε δύο πιθανότητες: η πρώτη, η Αμπού Άκλεχ να επλήγη από μαζικά πυρά Παλαιστίνιων μαχητών με κατεύθυνση ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και η δεύτερη, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδιδε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο να τη σκότωσε κατά λάθος.

Το Reuters σημειώνει πως ο στρατός δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου για σχόλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share