Θάνος Πλεύρης: Ελεεινά ψεύδη οι καταγγελίες Γιαννάκου για «VIP ΜΕΘ»

Author

Categories

Share

Επίθεση εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις κατηγορίες περί VIP ΜΕΘ.

Ο Θάνος Πλεύρης βρέθηκε στα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μίλησε σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος απάντησε στις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ότι σύμφωνα με το σύστημα υπάρχουν 40 κενές ΜΕΘ την ώρα που 120 άνθρωποι νοσηλεύονται εκτός Μονάδας, σε συνέχεια των δηλώσεων για «κρατημένες κενές VIP ΜΕΘ» που προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες και έκανε λόγο για «ελεεινά ψεύδη». «Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται στις ΜΕΘ», σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Άκουσα ότι ο κ. Γιαννάκος αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους. Πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια είτε σε ΜΑΘ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους».

Συμπλήρωσε δε ότι: «Καταγγελία ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έχει την πλατφόρμα κι έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, δεν μπορεί να την κάνει άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ. Είναι προσβολή για όλους τους συναδέλφους του και για αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα αν υπάρχει απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ».

Σε υψηλούς τόνους, ο Πλεύρης διεμήνυσε ότι: «Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ, προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι, να προσβάλει αυτούς που πραγματικά είναι στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις, γίνεται σε αυτές τις μονάδες».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share