Θερμή υποδοχή του ομολόγου της Lamda Development στο ΧΑΑ

Author

Categories

Share

Ξεκίνησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Lamda Development, από όπου, συνολικά αντλήθηκαν 300 εκατ. ευρώ. Με αφορμή την έναρξη της διαπραγμάτευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου χτύπησε το καμπανάκι έναρξης της σημερινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι: «Η συμμετοχή ρεκόρ, περίπου 10.500 Ελλήνων στο κοινό ομολογιακό δάνειο, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πόσο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το έργο του Ελληνικού. Οι προσδοκίες που πριν λίγα χρόνια φαίνονταν ουτοπικές, αποτελούν πλέον πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή έχει χρώμα ελληνικό!».

 Την διοίκηση της Lamda Development και τους εκπροσώπους των αναδόχων της έκδοσης καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης

O Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χαντζηνικολάου υπογράμμισε: «Για μία ακόμα φορά, το Χρηματιστήριο αποδεικνύεται ουσιαστική πηγή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Η σημερινή, είναι μία ακόμα έκδοση που αναδεικνύει τις δυνατότητες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς και την συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας. Προσβλέπουμε σε ακόμα περισσότερες».

Aπό την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου συνεχάρη την ομάδα της Lamda Development για το αποφασιστικό και επιτυχές εγχείρημά της και τόνισε πως «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιθυμεί να βλέπει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προχωρούν με δυναμισμό σε επόμενα βήματα. Εμείς, θα παραμείνουμε αρωγοί σε κάθε ανάλογη προσπάθεια καθώς πιστεύουμε στις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχωράει με μελετημένο σχεδιασμό, μέθοδο και αποφασιστικότητα στα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να συμβάλλουμε στον μέγιστο βαθμό από την πλευρά μας στην αναβάθμιση και λειτουργία της κεφαλαιαγοράς ως μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share