Θρίλερ με το ελληνικό κονβόι που προσπαθεί να φύγει από την εμπόλεμη Ουκρανία

Author

Categories

Share

Εφιαλτικό είναι το ταξίδι των Ελλήνων οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν από την εμπόλεμη Ουκρανία, επιχειρώντας να φτάσουν είτε στα σύνορα με τη Ρουμανία είτε με την Μολδαβία.

Σημειώνεται πως η ελληνική αυτοκινητοπομπή αποτελείται από δεκάδες αυτοκίνητα και πολίτες, μεταξύ αυτών Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και μέλη του προξενείου. Το κονβόι των Ελλήνων ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της Τετάρτης από τη Μαριούπολη και μετά από μια μεγάλη οδύσσεια κατάφερε να φτάσει στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας το βράδυ της ίδιας μέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Έλληνες κατήγγειλαν ότι αναγκάστηκαν να βγουν εκτός του προγραμματισμένης διαδρομής αρκετά συχνά, ενώ δέχτηκαν ακόμα και πυροβολισμούς. 

Σήμερα, Πέμπτη (3.3.2022) οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής θα προσπαθήσουν να βρουν καύσιμα για τον εφοδιασμό των οχημάτων, καθώς σημειώνεται πως μπορούν να βάζουν μόνο 20 λίτρα βενζίνης ανά αυτοκίνητο την ημέρα. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ANT1, Χρήστος Μαζανίτης το κονβόι ξεκίνησε προς τα δυτικά και μετά το πρώτο μπλόκο Ουκρανών, προχώρησε προς το δεύτερο, που ήταν Ρώσοι. Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες και αυτονομιστές με άρματα, θωρακισμένα οχήματα, σημάδευαν τα πρώτα δύο οχήματα, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις τους άφησαν να φύγουν.

Με κατεύθυνση δυτικά και λίγο πριν φτάσουν στο χωριό που πήγαιναν, διαπίστωσαν ότι αυτό είχε βομβαρδιστεί, ενώ σε αυτό το σημείο άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά της αυτοκινητοπομπής και, χτύπησαν δύο αυτοκίνητα.

Λίγο πριν φτάσουν στο χωριό Μαγκούς έμαθαν ότι είχε δεχτεί επίθεση, ενώ φτάνοντας στην έξοδο του χωριού διαπίστωσαν ότι η γέφυρα που θα χρησιμοποιήσουν είχε ανατιναχθεί από τον ουκρανικό στρατό προκειμένου να εμποδίσει την επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share