Τι είπε ο Τσίπρας στην Τσιμτσιλή για Βαρουφάκη, Γεωργούλη και κυβερνήσεις συνεργασίας

Author

Categories

Share

Καλεσμένος στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία διαφορετική συνέντευξη με την Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για την οικογένειά του αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Αλέξη Γεωργούλη, λέγοντας πως δεν γνώριζε κανείς στο κόμμα κάτι και πως πληροφορήθηκαν τον γεγονός όταν έγινε γνωστή η καταγγελία. Σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη».

Ο ίδιος μίλησε και για το ζήτημα της υπερφορόγησης λέγοντας πως ο ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις πιο δύσκολες περιόδους της Ελλάδας και περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία μια αλλαγή που ποτέ δεν ήρθε. 

Τόνισε, δε, πως δεν δεν είναι δόκιμο να συγκρίνουμε μια περίοδο όπου κύριος στόχος ήταν να βγούμε από τα μνημόνια, καθώς στόχος μας τότε ήταν να μαζέψουμε χρήματα. Υπογράμμισε πως με την υπερφορολόγηση επί Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν υπερέσοδα στα δημόσια τάμεια ύψους 4,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά, όπως εξήγησε, δόθηκαν στα λεγόμενα pass: «Κατέληξε η λεγόμενη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια».

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως διαφωνεί κάθετα μαζί του, αλλά δεν τον απέκλεισε από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς όπως είπε «δεν αποκλείω κανέναν».

Μίλησε και για τις κυβερνήσεις συνεργασίας λέγοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Μητσοτάκης δαιμονοποιεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Ωστόσο, όπως είπε μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή: «Οι διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες, αξιακές και πολιτικές. Καμία προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη, δεν θα ήταν και καλό να γίνει (κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) γιατί σε μια τέτοια εκδοχή θα τροφοδοτούσαμε τα άκρα. 

Ο ίδιος κάλεσε για ακόμη μία φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ και συγκεκριμένα σε έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο τετ α τετ.

Η σχέση με τα παιδιά του και ο «χάκερ» Φοίβος

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη σχέση με τα παιδιά του και τη σύζυγό του Μπέττυ Μπαζιάνα.

Μίλησε και για το χρόνο που περνάει με τα παιδιά του λέγοντας πως όταν ρωτούσαν τον μικρό – τότε – Φοίβο «που είναι μπαμπάς;», απαντούσε «στη Βουλειά» μπερδεύοντας τη Βουλή με τη δουλειά.

Όπως είπε, γενικά ο ίδιος έχει αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών: «Σηκωνόμαστε το πρωί, φτιάχνω πρωινό και αυτός είναι ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς η Μπέττυ ότι τα παιδιά αργούν στο σχολείο».

Μίλησε για τη μάχη που δίνουν καθημερινά με τα παιδιά του για τις οθόνες, αποκαλύπτοντας πως δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι. Μάλιστα περιέγραψε πως κατέληξαν να μην έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους: «Ήταν η περίοδος που θέλαμε με την Μπέττυ να βάλουμε ένα όριο στις οθόνες, κυρίως όταν τα παιδιά επέστρεφαν από το σχολείο και δεν βρισκόμασταν στο σπίτι ούτε εγώ ούτε η Μπέττυ λόγω δουλειάς».

Όπως είπε, τότε η Μπέττυ προσπάθησε να βάλει ένα πρόγραμμα στην οθόνη για γονικό έλεγχο «αλλά ο μικρός – που τότε ήταν 6-7 ετών – έχει βγει χάκερ» και περιέγραψε πως κατάφερε να απενεργοποιήσει το σύστημα αλλά έβγαλε από την τηλεόραση και μία σχετική συσκευή και την έθαψε με τον μεγάλο σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι. «Μόλις το καταλάβαμε καταργήσαμε την τηλεόραση» είπε.

Σημείωσε πως εξακολουθεί να μένει στην Κυψέλη και είναι φανατικός Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share