Το ISIS ήθελε να δολοφονήσει τον Τζορτζ Μπους – Τι αποκαλύπτει το Forbes

Author

Categories

Share

Το Forbes φέρνει στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο δολοφονίας του Τζορτζ Μπους από μέλη του ISIS, όπως ανακάλυψαν δύο εμπιστευτικοί πληροφοριοδότες του FBI αλλά και προκύπτει από την παρακολούθηση του φερόμενου ως συνεργάτη της ισλαμιστικής οργάνωσης στα social media.

Όπως σημειώνει το Forbes, πρόκειται για τον Ιρακινό, Σιχάμπ Αχμέντ, συνεργάτη του ISIS, ο οποίος έφτασε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Ντάλας για να τραβήξει βίντεο γύρω από το σπίτι του Τζορτζ Μπους αλλά και να στρατολογήσει ομάδα συμπατριωτών του για να βάλουν μπρος στο σχέδιο δολοφονίας.

Μάλιστα, το αμερικανικό περιοδικό σημειώνει ότι ο ύποπτος Ιρακινός ήθελε να μεταφέρει τους συμπατριώτες του λαθραία στις ΗΠΑ από το Μεξικό, σύμφωνα με αίτηση εντάλματος έρευνας του FBI που κατατέθηκε στις 23 Μαρτίου και αποσφραγίστηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια περιφέρεια του Οχάιο.

Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αποκάλυψαν δύο εμπιστευτικοί πληροφοριοδότες του FBI αλλά προκύπτει και από την παρακολούθηση του Ιρακινού στην πλατφόρμα του WhatsApp. Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να σκοτώσει τον Τζορτζ Μπους γιατί τον θεωρούσε ως τον κύριο υπεύθυνο της δολοφονίας πολλών συμπατριωτών του αλλά και της διάσπασης της χώρας του μετά τον πόλεμο που ξέσπασε εκεί με την εισβολή των ΗΠΑ το 2003.

Αν και το ISIS έχει αποδυναμωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, τόσο από τις έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών όσο και των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να παρακολουθούν τις απειλές και τις κινήσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share