Το πανίσχυρο διαστημόπλοιο Starship του Έλον Μασκ ετοιμάζεται για εκτόξευση – Δείτε live

Author

Categories

Share

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παρθενική εκτόξευση του πανίσχυρου διαστημόπλοιου του Έλον Μασκ. Το Starship, όπως αναφέρει η NASA, είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. 

Το διαστημόπλοιο Starship, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ, έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο στην ιστορία. Η εκτόξευση του θα γίνει από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας και είναι προγραμματισμένη για τις 08:00 (τοπική ώρα). 

Σημειώνεται ότι το διαστημόπλοιο Starship της SpaceX του Έλον Μασκ θα εκτοξευθεί χωρίς πλήρωμα και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως και γρήγορα. Το κορυφαίο τμήμα του έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε μια σύντομη εκτόξευση, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εκτοξευθεί μαζί με το χαμηλότερο τμήμα του.

Δείτε φωτογραφίες:

Αναμένεται ότι χιλιάδες θεατές θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε παράκτιες τοποθεσίες στον Κόλπο του Μεξικού για να παρακολουθήσουν το γεγονός. 

Δείτε εδώ live από τις δοκιμές πριν την εκτόξευση:

Ο Έλον Μασκ κάλεσε όλους να μετριάσουν τις προσδοκίες τους καθώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν αστοχίες κατά την πρώτη έξοδο. «Είναι η πρώτη εκτόξευση ενός πολύ περίπλοκου, γιγαντιαίου πυραύλου, επομένως μπορεί να μην εκτοξευθεί. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και αν δούμε οτιδήποτε που μας προκαλεί ανησυχία, θα αναβάλουμε την εκτόξευση», έγραψε στο Twitter. 

«Εάν κάνουμε εκτόξευση, θα θεωρούσα ότι κερδίζει οτιδήποτε δεν έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της ίδιας της εξέδρας εκτόξευσης» πρόσθεσε. 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share