Το παρασκήνιο που οδήγησε στην “εκπαραθύρωση” Λοβέρδου από την Γεννηματά

Author

Categories

Share

Με αιφνιδιαστικό τρόπο και μία ανακοίνωση λίγων λέξεων, η Φώφη Γεννηματά έβγαλε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής τον Ανδρέα Λοβέρδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ ορίζονται κατά σειρά οι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Γεννηματά-Λοβέρδου έχουν δοκιμαστεί, με θρυαλλίδα εξελίξεων ν’ αποτελεί δημοσκόπηση που έφερε τον πρώην υπουργό ως επικρατέστερο διάδοχο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, με το βλέμμα στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα πρέπει να διεξαχθούν το φθινόπωρο, καθώς τότε λήγει εκ του καταστατικού η θητεία Γεννηματά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και το περιβάλλον της, καθώς θεωρήθηκε ότι με πλάγιο τρόπο ο κ. Λοβέρδος γνωστοποιεί τις προθέσεις του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος, ενώ η δημοσκόπηση «χρεώθηκε» από τη Χαριλάου Τρικούπη σε κύκλους εκτός ΚΙΝΑΛ που επιδιώκουν κατ’ αυτόν τον τρόπο να το υπονομεύσουν – συμπεριλαμβανομένου του Μαξίμου. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες έφεραν την κυρία Γεννηματά και τους συνεργάτες της να μαθαίνουν πως ο κ. Λοβέρδος κινείται παρασκηνιακά για να οργανώσει πυρήνες υποστηρικτών του ανά την Ελλάδα.

Click4More ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά «έφαγε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Από τη δική του πλευρά του, όμως, ο κ. Λοβέρδος διέψευσε δημοσίως ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δημοσκόπηση, αλλά και ότι σκέπτεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Το παρασκήνιο, ωστόσο, επιμένει ότι για την απόφασή του και τις προθέσεις του είχε εγκαίρως ενημερώσει βουλευτές και στελέχη, αλλά και συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά – άρα και την ίδια – καθώς ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι και οργανώνονται οι Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος.

Κατά καιρούς, εξάλλου, στελέχη του ΚΙΝΑΛ άφηναν αιχμές για τη στάση Λοβέρδου και την ταύτισή του σε αρκετά ζητήματα με τη ΝΔ, με τον ίδιο, ωστόσο, να αποκρούει τις κατηγορίες αυτές, αλλά να ξεκαθαρίζει ότι κατά τη δική του εκτίμηση δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμούν και ίσως επιδιώκουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Άλλο ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό επεισόδιο είναι η άρνηση της κυρίας Γεννηματά να σχολιάσει σε τηλεοπτική της συνέντευξη την αποστροφή του βιβλίου του κ. Λοβέρδου με αφορμή την προσωπική εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, κατά την οποία υποστήριζε ότι είχε σκεφτεί ακόμη και να δείρει στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα, διότι είχε υποστεί τεράστια αδικία και ουσιαστικά έπεσε θύμα πολιτικής δίωξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμως δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά της κυρίας Γεννηματά και των συνεργατών της. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η πρόεδρος γνωστοποίησε στον κ. Λοβέρδο την πρόθεσή της να τον αντικαταστήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αποσυνδέοντάς την από τις εσωκομματικές εξελίξεις. Στελέχη, ωστόσο, της Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να ρίξουν τους τόνους, επισημαίνουν πως η νέα χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή και μια νέα περίοδο, αλλά και μια νέα προσέγγιση για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτής, προσθέτουν, αποφασίστηκε η αξιοποίηση όλων των στελεχών που μπορούν να προσφέρουν και σ’ αυτό εντάσσεται η αντικατάσταση του κ. Λοβέρδου στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Λοβέρδος θα παραμείνει τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, με τον ίδιο να δηλώνει εξίσου λιτά κι αιχμηρά ότι η αντικατάστασή του «υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου, κυρίας Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επί 5,5 έτη».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share