Το ραπ τραγούδι που έδωσε ελπίδα και μείωσε τις αυτοκτονίες εφήβων στις ΗΠΑ

Author

Categories

Share

Μειώθηκαν οι αυτοκτονίες εφήβων λόγω του τραγουδιού του Logic «1-800-273-8255» του 2017, σύμφωνα με έρευνα, καθώς ο τίτλος του φέρει τον αριθμό τηλεφώνου της Εθνικής Γραμμής Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ (NSPL) και το βίντεό του απεικονίζει πώς νιώθει κάποιος όταν θέλει να αυτοκτονήσει.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) αποκαλύπτει ότι το τραγούδι του Logic ήταν το «το ευρύτερο και διαρκές μήνυμα πρόληψης αυτοκτονιών συνδεδεμένο άμεσα με μια ιστορία ελπίδας και ανάκαμψης».

Στο βίντεο του τραγουδιού απεικονίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μαθητής γυμνασίου που παλεύει με τη σεξουαλικότητά του διότι υφίσταται σχολικό εκφοβισμό (bullying) σε σημείο να σκέφτεται να αυτοκτονήσει, αλλά ελέγχει τον εαυτό του αφού καλεί μια τηλεφωνική γραμμή αυτοκτονίας για να μιλήσει με κάποιον.

Όταν ο Αμερικανός ράπερ Logic – του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Sir Robert Bryson Hall II – ερμήνευσε το τραγούδι στην τελετή απονομής των MTV VMA 2017 και στην τελετή απονομής των Grammy το 2018, σύμφωνα με τη μελέτη η Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 6,9% στις κλήσεις, ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών μειώθηκε στην ηλικία των 10 – 19 ετών κατά 5,5%.

Το τραγούδι, στο οποίο συμμετέχουν οι Khalid και Alessia Cara έχουν ακούσει μέσω streaming πάνω από 400.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

«Το να γνωρίζω ότι η μουσική μου επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων, πραγματικά, αυτό με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι» είπε ο Logic στο CNN. «Το κάναμε με την καρδιά μας για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Και το γεγονός ότι όντως συνέβη, αυτό είναι συγκλονιστικό» πρόσθεσε ο Logic.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share