Το Τέξας απαγορεύει την αλλαγή φύλου στους ανηλίκους – Ο κυβερνήτης υπέγραψε νομοσχέδιο κατά των θεραπειών φυλομετάβασης

Author

Categories

Share

Νομοσχέδιο που απαγορεύει την αλλαγή φύλου και κάθε παροχή θεραπειών φυλομετάβασης στους ανήλικους υπέγραψε χθες Παρασκευή (2.6.2023) ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, καθιστώντας την Πολιτεία ως τη μεγαλύτερη από τις 20 που έχουν θέσει εκτός νόμου τις θεραπείες αυτές.

Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές σε όλες τις ΗΠΑ προωθούν αντίστοιχα νομοσχέδια, δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύονται την άποψη μεγάλων ιατρικών ενώσεων, οι οποίες έχουν ανακοινώσει ότι στηρίζουν την αλλαγή φύλου και την παροχή θεραπειών φυλομετάβασης σε ανηλίκους στις περιπτώσεις που κριθεί ιατρικά ότι είναι απαραίτητη, τονίζοντας ότι μπορεί ακόμη και να σώσει τη ζωή τρανς εφήβων.

Στο Τέξας, τη δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία των ΗΠΑ, εκτιμάται ότι ζουν 29.800 τρανς έφηβοι ηλικίας 13 με 17 ετών, σύμφωνα με το Williams Institute του UCLA. Η οργάνωση προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων ACLU και άλλες οργανώσεις έχουν δεσμευθεί να προσφύγουν δικαστικά κατά του νέου νόμου στο Τέξας, όπως έχουν κάνει και αλλού στις ΗΠΑ.

Οι βουλευτές του Τέξας «είναι αποφασισμένοι να ενταχθούν στην ολοένα και αυξανόμενη ομάδα των πολιτειών που προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των τρανς νέων, ερχόμενοι σε άμεση αντίθεση με πληθώρα των επιστημονικών και ιατρικών στοιχείων», είχε καταγγείλει η ACLU όταν το νομοσχέδιο είχε υιοθετηθεί από τα δύο σώματα του Κογκρέσου του Τέξας.

Οι εξαιρέσεις

Ο νόμος αυτός προβλέπει εξαιρέσεις για τους ανήλικους που ξεκίνησαν τις θεραπείες φυλομετάβασης πριν την 1η Ιουνίου και για όσους έχουν κάνει τουλάχιστον 12 συνεδρίες ψυχοθεραπείας για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Αλλά ακόμη και αυτοί «θα πρέπει σταδιακά να σταματήσουν τα φάρμακα».

Οι υποστηρικτές του νόμου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει, παρά την επιθυμία των γονιών και των γιατρών, διότι φοβούνται ότι οι θεραπείες αυτές θα προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στους νέους και πιστεύουν ότι οι ανήλικοι δεν είναι σε θέση να λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις.

Οργανώσεις όπως η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής είναι αντίθετες στη νομοθεσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προτείνει μέχρι στιγμής φέτος περισσότερα από 500 νομοσχέδια τα οποία επηρεάζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, σύμφωνα με το Human Rights Campaign, μια οργάνωση που στηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Πρόκειται για σαφή αύξηση σε σχέση με τα 315 νομοσχέδια που προτάθηκαν το 2022, εκ των οποίων υιοθετήθηκαν τα 29.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share