Το Wimbledon δεν θα έχει βαθμούς κατάταξης ATP

Author

Categories

Share

Σημαντική απόφαση! H ATP ανακοίνωσε πως το Wimbledon δεν θα είναι ένα βαθμολογούμενο τουρνουά αυτή τη χρονιά.

Το Wimbledon θα εξαιρεθεί από βαθμούς κατάταξης, μετά την απόφασή του να αποκλείσει αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στη διοργάνωση του 2022, λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/5) το ATP Tour των ανδρών.

«Η ευκαιρία των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις, είναι θεμελιώδης για το Tour μας», ανέφερε η ATP στην ανακοίνωση της, προσθέτοντας: «Η απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP. Είναι επίσης ασυνεπής με τη συμφωνία μας για την κατάταξη.

Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, με μεγάλη λύπη και απροθυμία δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης ATP από το Wimbledon για το 2022».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που παίκτες αποκλείονται για λόγους εθνικότητας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες παίκτες είχαν αποκλειστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share