Τουλάχιστον 27 νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στο Πακιστάν – Δεκάδες πλοία το ένα πάνω στο άλλο σε λιμάνι

Author

Categories

Share

Σφοδρή κακοκαιρία με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έπληξε το Πακιστάν, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 27 νεκρούς, μεταξύ αυτών και 8 παιδιά.

Η κακοκαιρία έπληξε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Κιμπέρ-Πανκτούνκβα του Πακιστάν και οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι θάφτηκαν αφού κατέρρευσαν στέγες και τοίχοι των σπιτιών τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταϊμούρ Αλί Χαν, εκπρόσωπος της επαρχιακής αρχής διαχείρισης καταστροφών (PDMA).

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπανού, ανάμεσά τους πέντε αδέλφια ηλικιών από δύο έως έντεκα χρονών. Περισσότεροι από 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότερα από 200 εκτρεφόμενα ζώα πέθαναν, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Στο λιμάνι της πόλης Καράτσι του Πακιστάν, οι ισχυροί άνεμοι έφεραν δεκάδες πλοία και βάρκες το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας μια πρωτοφανή εικόνα.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι ένας κυκλώνας από την Αραβική Θάλασσα πλησιάζει το Πακιστάν και την Ινδία.

Η επαρχιακή αρχή διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας Σιντ εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους έως και 100 χλμ/ανά ώρα που αναμένονται κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Πέρσι το καλοκαίρι, το Πακιστάν επλήγη από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των μουσώνων που σκότωσαν πάνω από 1.700 ανθρώπους, πλημμύρισαν το ένα τρίτο της χώρας και κατέστρεψαν δύο εκατομμύρια σπίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share