Τουρκία: Έκαναν σούπερ μάρκετ την Βουλή – Πήγαν πορτοκάλια, λάδι και αυγά

Author

Categories

Share

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν για ακόμα μια φορά στην Βουλή της Τουρκίας, καθώς η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα. Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που ασκεί ο Ρετζέπ Ερντογάν, βουλευτές της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν στο βήμα με πορτοκάλια και διάφορα προϊόντα σούπερ μάρκετ. 

Την αρχή έκανε ο βουλευτής Μπουράκ Ερμπάι, που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την άθλια κατάσταση των αγροτών στην Τουρκία, και γέμισε τη Βουλή με… πορτοκάλια. «Εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας παραγωγών εσπεριδοειδών από τα Μούγλα. Αυτά τα πορτοκάλια πουλήθηκαν και έτσι σπούδασα, έγινα δικηγόρος και είμαι εδώ, εκπροσωπώντας το έθνος μου» είπε. 

Και πρόσθεσε: «Οι αγρότες δεν μπορούν να αγοράσουν λιπάσματα, δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα. Οι παραγωγοί λεμονιών στη Μερσίνα κόβουν τα δέντρα. Οι παραγωγοί λεμονιών τελείωσαν. Τώρα είναι η σειρά των παραγωγών πορτοκαλιών». 

«Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στο Χατάι, στα Αδανα, στη Μερσίνα, στα Μούγλα και την Αττάλεια θα υποχρεωθούν του χρόνου να κόψουν τα δέντρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έφερα τα χαιρετίσματά τους. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών μου είπαν “Πάνε και γίνε η φωνή μας”. Σε εκείνα τα μάτια που δεν βλέπουν και στα αυτιά που δεν ακούν…» επισήμανε όλο νόημα ο βουλευτής του CHP.

Ενα άλλος βουλευτής του CHP, ο Ιλχαμί Οζκάν Αϊγκιούν, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με προϊόντα που αγόρασε από την αγορά, όπως μάνγκο, γάλα, αυγό, ηλιέλαιο, τυρί και καφέ. Τακτοποίησε τα προϊόντα στο βάθρο και αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής τους. Αφού έδειξε τις αποδείξεις αποχώρησε από το βήμα, βάζοντάς τα πράγματα μέσα στο δίχτυ αγορών.

Δείτε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share