Τραυματίστηκε σε έκρηξη φιλορώσος δήμαρχος στη Ζαπορίζια – Η επαρχία με τη μεγαλύτερη μονάδα πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη

Author

Categories

Share

Σχεδόν τρεις μήνες από την 24η Φεβρουαρίου οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι εισβολείς και οι συνεργάτες τους εξακολουθούν να συναντούν αντίσταση. Σε μία τέτοια ενέργεια, στόχος έγινε ο διορισμένος από τη Μόσχα δήμαρχος του Ενερχοντάρ στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

Την Κυριακή (22.05.2022), περίπου 90 ημέρες από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία ο φιλορώσος δήμαρχος της πόλης Ενερχοντάρ, που βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, αυτό της Ζαπορίζια, τραυματίστηκε σε έκρηξη.

Όπως ανέφεραν ένας Ουκρανός αξιωματούχος και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Αντρέι Σέβτσικ, ο οποίος τοποθετήθηκε δήμαρχος μετά την κατάληψη του Ενερχοντάρ από τις ρωσικές δυνάμεις, νοσηλεύεται τραυματισμένος στην εντατική.

«Έχουμε ακριβείς πληροφορίες ότι από την έκρηξη, ο αυτοανακηρυχθείς επικεφαλής της «λαϊκής διοίκησης» Σέβτσικ και οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν», είπε ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης πριν από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ορλόφ στο Telegram ο Σέβτσικ έχει μεταφερθεί στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Μελιτόπολη και θα αντικατασταθεί προσωρινά ως επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τα αίτια της έκρηξης.

Πριν από τον πόλεμο το Ενερχοντάρ είχε πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους. Πολλοί εργάζονταν στα δύο κοντινά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας – το ένα από αυτά είναι το Ζαπορίζια, η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανατίναξε ένα θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share