Τρεις παιδίατροι θα στελεχώσουν το νοσοκομείο του Άργους – Γκάγκα: Παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται

Author

Categories

Share

Μετά την καταγγελία ενός κατοίκου του Ναυπλίου και πατέρα δύο παιδιών, όχι ένας αλλά… τρεις παιδίατροι θα στελεχώσουν το νοσοκομείο στο Άργος.

Το Υπουργείο Υγείας έδειξε σημαντικά αντανακλαστικά και οι γονείς πήραν μια ανάσα ανακούφισης…

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 334/10-2-23 τεύχος Γ’, που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 10/2/23, στο Νοσοκομείο Άργους διορίζονται ένας Διευθυντής Παιδίατρος και δύο ειδικευόμενες Παιδίατροι.

«Παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται», είπε στο iatropedia.gr η Μίνα Γκάγκα.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός κατοίκου του Ναυπλίου, του Κωνσταντίνου Κουβαρά, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Παιδιατρικών Κλινικών και των δύο Νοσοκομείων της Αργολίδας (Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου).

Τα γρανάζια του συστήματος κινήθηκαν τελικά αποδεικνύοντας ότι όλα γίνονται, όταν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθούν λύσεις.

Μίνα Γκάγκα: Βασική μας προτεραιότητα η κάλυψη των κενών θέσεων

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υποστηρίζει πως το υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ιατρική φροντίδα και την κάλυψη των μικρών παιδιών.

«Στο Υπουργείο Υγείας βασική μας προτεραιότητα είναι η κάλυψη των κενών θέσεων, ειδικότερα όταν αυτή αφορά άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, όπως τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό φροντίσαμε το νοσοκομείο του Άργους να στελεχωθεί άμεσα με 3 παιδιάτρους. Θα συνεχίσουμε σταθερά στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας άμεσα όπου χρειάζεται», τονίζει η ίδια.

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή δηλώνουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας. Κυρίως ο κ. Κουβαράς που ανακίνησε το θέμα με καταγγελία του στο iatropedia.gr και το newsit.gr.

«Θεωρώ ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το σύστημα αντέδρασε θετικά στο αίτημά μας, το οποίο ήταν πολύ σοβαρό για εμάς. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες της πρόσληψης τριών γιατρών, με την προκήρυξη που είχε γίνει από τον Αύγουστο του ’22. Αυτός ήταν ο σκοπός μας.

Όμως, λόγω της καίριας τουριστικής θέσης της περιοχής ο πληθυσμός ο πραγματικός που περνάει από το Ναύπλιο είναι πολλαπλάσιος του καταγραμμένου. Και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου να ενισχυθεί περαιτέρω η κλινική. Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε 7 γιατρούς, καθώς θέλουμε 3 με 4 γιατρούς σε 24ωρη βάρδια», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Κουβαράς.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ

Της Γιάννας Σουλάκη / iatropedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share