Τριμερή συνάντηση Σουηδίας – Τουρκίας – ΝΑΤΟ στις 12 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ

Author

Categories

Share

Σουηδία, Τουρκία και ΝΑΤΟ θα έχουν τριμερή συνάντηση στις 12 Ιουνίου, σχετικά με την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου.

 “Η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι κατανοεί την ενόχληση της Τουρκίας για τις διαμαρτυρίες που γίνονται σε βάρος της, στη Σουηδία, αλλά “από την άλλη πλευρά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας ότι είναι στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης”. 

Και συνέχισε: “Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα κάνει τη Σουηδία ισχυρή. Θα κάνει, επίσης, το ΝΑΤΟ και την Τουρκία, ισχυρότερους. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα κατηγορεί τη Σουηδία ότι προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους “τρομοκράτες”, τους οποίους αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία. Αυτός είναι ο όρος που έχει θέσει για να δώσει το “πράσινο φως” στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share