Τσίπρας για Ροδόπη: Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την ΕΥΠ – Μείζον θέμα θεσμικό αλλά και εθνικό

Author

Categories

Share

Σε σκληρές δηλώσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το θέμα της Ροδόπης προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά. 

«Συνάντησα», είπε, «τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκειμένου να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να εργαλειοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό».

Και συνέχισε: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μια πρακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Αγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία και τον προβληματισμό μου γιατί εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε φιλικά ΜΜΕ προς τη ΝΔ για να δημιουργούν εντυπώσεις. Μια ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντίπαλων και υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ΕΔ».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Δεν διστάζει και τώρα να την εργαλειοποιεί την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό είναι  απαράδεκτο άθλιο και εθνικά επιζήμιο. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον ωμό εκβιασμό και την στοχοποίηση.

Η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή εκεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μόνο μέσα από την θωράκιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Μέσα από τις αποφάσεις που λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή το 2020.

Κλείνοντας απευθύνθηκε και μίλησε για ένα θέμα που ξεπερνάει το θέμα της Θράκης: οι δηλώσει της κας Μπακογιάννη μπροστά στην μουσουλμανική μειονότητα αυτός ο ωμός εκβιασμός δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά την μειονότητα. Έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να πάει σε κάθε σπίτι σε κάθε έλληνα πολίτη σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει.

Όποια κοινωνική ομάδα όποιος πολίτες έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα που είναι εις βάρος της δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα σε κάθε σπίτι σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία και θα παραμείνει δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share