Τζανάκης για Σανγκάη: Πιθανό να πρόκειται για έξαρση της Όμικρον 2, έχουν φοβηθεί πολύ

Author

Categories

Share

Οι εικόνες από την Σανγκάη, που δείχνουν την επιβολή σκληρών μέτρων για τον κορονοϊό, εδώ και μέρες τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει. Για τα όσα έχουμε δει να εκτιλύσσονται στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. 

«Πρόκειται για μια έξαρση της Όμικρον 2 και όχι για κάτι καινούργιο» εκτίμησε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι αυτή η διαπίστωση αναμένει να επιβεβαιωθεί από τον ΠΟΥ προκειμένου ο κόσμος να μη φοβάται ότι έχει εμφανιστεί κάποιος νέος ιός ή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Σχολιάζοντας τις σκηνές τρόμου που βιώνουν οι κάτοικοι της Σανγκάης, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας ενός παρατεταμένου lockdown από τα τέλη Μαρτίου, o καθηγητής είπε ότι «η Κίνα είναι υπέρ του δόγματος μηδενικής ανοχής κρουσμάτων», τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις στο παρελθόν.

«Έχουν φοβηθεί πάρα πολύ διότι δεν έχουν τα μέσα που υπάρχουν σε άλλες χώρες και να ανταπεξέλθουν αν υποστούν μια μεγάλη έξαρση με πάρα πολλούς θανάτους και νοσηλείες», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, οι Κινέζοι προχωρούν σε αυτά τα ακραία μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία είναι ανεφάρμοστα σε ευρωπαϊκές κοινωνίες. «Αυτή είναι η εικόνα μιας χώρας και μίας κοινωνίας που έχει μάθει να λύνει τα προβλήματά της με αυτούς τους τρόπους», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης σχολιάζοντας τα σκληρά μέτρα που ακολουθούνται στη Σαγκάη, όπου τα ύποπτα κρούσματα οδηγούνται με τη βία σε στρατόπεδα καραντίνας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share