Βαγγέλης Μαρινάκης: «Αν η διαιτησία ήταν 50-50 ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα – Έχουμε ετοιμάσει βίντεο με όλα τα εγκλήματα»

Author

Categories

Share

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε -κατά την παρουσίαση των Μαρτίνεθ και Κορδόν- για «ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του Ολυμπιακού» και γιατί τους ανέχεται, με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών να κάνει λόγο για σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναφέρεται και στην διαιτησία. «Έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της ομάδας μας και υπέρ άλλων ομάδων.» τόνισε.

«Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι όλα αυτά, να συζητάς. Σε μια κοινωνία έχουμε ανθρώπους που προσφέρουν, άλλους που δεν προσφέρουν, που κλέβουν, που σκοτώνουν… Δυστυχώς τους ανεχόμαστε και προσπαθούμε με πολιτισμένο τρόπο να βρούμε άκρη. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα ήθελα να βρίσκεται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο» ανέφερε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Από το 2010 που ανέλαβα προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου, οικονομικά και δίνοντας πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση, να ενισχυθεί η ομάδα, να φτιαχτούν καλύτερα οι υποδομές και να έχουμε την κατάλληλη επιλογή συνεργατών, είτε λέγονται προπονητές, είτε ποδοσφαιριστές είτε στη διοίκηση, ώστε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Εκτός από ένα τεράστιο κλαμπ στην Ελλάδα, να μπορέσει να έρθει και μια ευρωπαϊκή καταξίωση. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο, βρεθήκαμε πιο ψηλά από ποτέ στην Ευρώπη, κάναμε μεγάλες νίκες που θα μείνουν στην ιστορία, είδαμε προπονητές που εργάστηκαν εδώ να κάνουν τεράστιες καριέρες σε ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και παίκτες που ξεκίνησαν μαζί μας να ξεχωρίζουν σε μεγάλες ομάδες.

Επίσης βλέπουμε στελέχη που εργάστηκαν στην ΠΑΕ να είναι σε μεγάλες ομάδες. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτό, βλέπουμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Το τι έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Υπάρχει μια σήψη, το βλέπει όλος ο κόσμος και πιστεύω πως το είδε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA, την ολιστική μελέτη, να εφαρμοστεί στην ΕΠΟ για να δούμε καλύτερη λειτουργία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η μελέτη με τεράστια καθυστέρηση η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα. Η ΕΠΟ δεν έχει επιτροπές, δεν έχουμε στην ουσία ξένο αρχιδιαιτητή αλλά τον κ. Μάνταλο, ενώ δεν αποφασίζουμε εμείς ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την τύχη μας. Άρα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Επίσης η επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους και δεν έχει εφαρμοστεί, για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε. Ο δικός μου ο ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι συνέχεια. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε νικητές. Δεν καταφέραμε, παρόλο που η χρονιά 2022/23 ήταν σε ό,τι αφορά στους μισθούς η μεγαλύτερη στην ιστορία με έξοδα 40 εκατ. ευρώ από 34 εκατ., να κάνουμε μια καλή χρονιά.

Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ομάδα, ώστε να κερδίζει τη διαιτησία και το παρασκήνιο. Αν η διαιτησία ήταν 50-50, θα παίρναμε άνετα το πρωτάθλημα. Έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της ομάδας μας και υπέρ άλλων ομάδων. Η δουλειά του προπονητή και του κ. Κορδόν θα είναι πιο δύσκολη, γιατί πρέπει να κάνουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία. Να ξέρετε πως στο τέλος σχεδόν πάντα είμαστε νικητές και αυτό μπορεί να το νιώσει μπαίνοντας στο γήπεδο. Υπάρχει αύρα του νικητή και είμαστε περήφανοι γι αυτό» τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share