Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ευχές για ακόμα στενότερη συνεργασία Ρωσίας – Ελλάδας

Author

Categories

Share

Ευχές του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στο ευχετήριο μήνυμα του Ρώσου Προέδρου υπογραμμίζονται, μεταξύ άλλων, οι ιστορικές σχέσεις φιλίας των δύο χωρών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνει στις ευχές του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παρά τις δυσκολίες, που συνδέονται με την πανδημία, το τελευταίο διάστημα κατορθώθηκε να γίνουν όχι λίγα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

«Ιδιαίτερη σημασία είχε η επιτυχής εκκίνηση υπό την κοινή με εσάς αιγίδα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας. Είναι συμβολικό ότι πολλές από τις εκδηλώσεις, που έχουν προβλεφθεί στο ευρύτατο πρόγραμμά του, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικο – απελευθερωτικού αγώνος του ελληνικού λαού, στην επιτυχία του οποίου συνεισέφερε και η Ρωσία», υπογραμμίζεται στο ευχετήριο μήνυμα του Ρώσου ηγέτη.

Ο κ. Πούτιν τόνισε, επίσης, ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των δύο ηγετών στο Σότσι «επιβεβαίωσαν τις καλές προοπτικές ανάπτυξης της αμοιβαία επωφελούς ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς» και εξέφρασε την ελπίδα για τη συνέχιση της κοινής εργασίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share