Βόρεια Κορέα: Κάτω από 200.000 τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Author

Categories

Share

Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δέκα ημέρες, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν κάτω από τις 200.000 οι άνθρωποι που διαπιστώθηκε πως έχουν «πυρετό» τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ υπέκυψε ένας ασθενής.

Αυτό αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, που έκανε λόγο για «θετική τάση» μετά τη λήψη μέτρων για να ελεγχθεί η εξάπλωση του πρώτου επίσημα επιβεβαιωμένου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα.

Το κύμα της πανδημίας, που ανακοινώθηκε τη 12η Μαΐου, πυροδότησε ανησυχίες λόγω της απουσίας εμβολίων, φαρμάκων, επαρκών ιατρικών υποδομών και της δυνητικής επισιτιστικής κρίσης που θα μπορούσε να προκαλέσει στο κράτος 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Βόρεια Κορέα δεν απαντά στις προσφορές για βοήθεια από το εξωτερικό και κρατά τα σύνορα κλειστά, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτούν τα επίσημα στοιχεία.

Καθώς δεν διαθέτει επαρκή αριθμό τεστ, η Πιονγκγιάνγκ δεν ανακοινώνει ποιος είναι ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ούτε εάν οι θάνατοι όντως οφείλονταν στην COVID-19. Με βάση τους αριθμούς που έχει ανακοινώσει πάντως, ασθένησαν 2,6 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων ανέρρωσαν πάνω από 2 εκατομμύρια, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων βρίσκεται στους 67 νεκρούς. Όμως ειδικοί τονίζουν πως οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Η τρέχουσα κατάσταση ως προς την εξάπλωση της επιδημίας (…) παρουσιάζει θετική τάση», μετέδωσε το KCNA, αναφερόμενο σε μείωση των κρουσμάτων και αύξηση των ανθρώπων που αναρρώνουν.

Πέρυσι, η Βόρεια Κορέα είχε διαβεβαιώσει πως ανέπτυσσε δικό της εξοπλισμό για να κάνει τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR). Σύμφωνα με το KCNA, εξάλλου, η χώρα «επιταχύνει την ανάπτυξη νέων τεστ αντισωμάτων για τον έγκαιρο εντοπισμό» κρουσμάτων.

Πλέον, πρόσθεσε το πρακτορείο, κινητοποιήθηκαν πάνω από ένα εκατ. υγειονομικοί, ανάμεσά τους φοιτητές και εκπαιδευτικοί σε σχολές ιατρικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας να «εξαλειφθεί» η επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share