Βόβορας: «Το κλειδί ήταν η άμυνά μας και ο Κασελάκης»

Author

Categories

Share

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, στάθηκε στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του, ως τον καθοριστικό παράγοντας που έφερε τη νίκη στο ματς με την Άλμπα Βερολίνου, ξεχωρίζοντας τον Λεωνίδα Κασελάκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γήπεδο των «πρασίνων» στον Βοτανικό.

«Κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για 40 λεπτά. Το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα κόντρα στην Άλμπα. Παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, μπορεί να σε τιμωρήσει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για 40 λεπτά, αλλά το κάναμε σε μεγάλο βαθμό. Είχαμε εξαιρετικό passing game, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και φτάσαμε δίκαια στη νίκη», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Βόβορας, και προσέθεσε αναφορικά με την Άλμπα:

«Η Άλμπα παίζει χωρίς συναισθήματα. Είτε είναι μπροστά με 20 πόντους, είτε χάνει, θα παίξει το ίδιο μπάσκετ. Αυτό ήταν το κλειδί για εμάς. Αυτή είναι η Euroleague. Πρέπει να είσαι 40 λεπτά alert και να παίζεις χωρίς συναισθήματα. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, πάνω σε αυτό περπατάμε. Γι’αυτό μοχθούμε».

Για την χρησιμοποίηση του Μήτογλου και τον Κασελάκη: «Ο Ζακ είναι εκτός αυτή την στιγμή. Μας καλύπτει στο “5”. Κάποιες φορές επιλέγουμε τον Μήτογλου εκεί, είναι τακτικά θέματα αυτά, γιατί μπορεί να τραβήξει μακριά από την ρακέτα τους ψηλούς. Ο Κασελάκης δεν έπαιξε στο προηγούμενο ματς, σήμερα ήταν κλειδί για εμάς, μας βοήθησε σε όλα τα σχήματα, μας έδωσε κάτι έξτρα Γενικά οι παίκτες από τον πάγκο είναι κλειδιά. Αυτό είδαμε σε όλες τις νίκες μας».

Για την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του μετά τις δύο παρατάσεις με την Ρεάλ: «H Άλμπα είχε επίσης παίξει παράταση, ενώ είχε και ταξίδι. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Ήταν το ίδιο και γι’αυτούς. Το σημαντικό είναι το πως διαχειριζόμαστε το “πρέπει”. Σήμερα είχαμε 36 deflections, η πίεση πρέπει να βγαίνει στην άμυνα. Αν είσαι καλός εκεί, θα είσαι καλός και στην επίθεση. Από εκεί θα βρεις ρυθμό. Αν δεν έχεις άμυνα, δεν θα είσαι ανταγωνιστικός, ειδικά κόντρα σε μία ομάδα όπως η Άλμπα».

Για το γήπεδο στον Βοτανικό: «Είναι μία κουβέντα που γίνεται πολλά χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναικός αξίζει και δικαιούται να έχει δικό του γήπεδο, με όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό»

Πηγή: newsit.gr

Author

Share