Βραζιλία: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων σε σχέση με τα επεισόδια στην Μπραζίλια

Author

Categories

Share

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας πραγματοποίησε σήμερα (20.01.2023) εφόδους για τη σύλληψη ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στην εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια υποστηρικτών του πρώην ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο στις 8 Ιανουαρίου του 2023. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι Αρχές της Βραζιλίας ανέφεραν πως η επιχείρηση είχε σκοπό «τον εντοπισμό ατόμων που συμμετείχαν, χρηματοδότησαν ή ενθάρρυναν» τις ταραχές, και περιελάμβανε οκτώ εντάλματα σύλληψης και 16 εντάλματα έρευνας και κατασχέσεων σε πέντε πολιτείες και στην Μπραζίλια.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τα ονόματα των στοχοποιηθέντων στην επιχείρηση, αλλά είπε πως ερευνώνται για τα εγκλήματα «βίαιης κατάλυσης του κράτους δικαίου, πραξικοπήματος, διακεκριμένης φθοράς, εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης, καταστροφής και επιδείνωσης ειδικά προστατευόμενης περιουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιανουαρίου, χιλιάδες υποστηρικτές του Ζαΐρ Μπολσονάρο εισέβαλαν και λεηλάτησαν το κτίριο του Κογκρέσου, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο στη χειρότερη επίθεση εναντίον κρατικών θεσμών μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1980.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, ανέφερε η αστυνομία, σημειώνοντας πως οι έρευνες θα παραμείνουν και η επιχείρηση θα καταστεί μόνιμη.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία πρόσθεσε πως θα παρέχει τακτικές ενημερώσεις για τον αριθμό των ενταλμάτων που εκδίδει το δικαστήριο και των συλληφθέντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share