Βρετανία – Huawei: Αποδείξεις για διασύνδεση του κολοσσού με το κομμουνιστικό κόμμα Κίνας

Author

Categories

Share

Στο στόχαστρο της Βρετανίας παραμένει η Huawei. Επιτροπή του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι έχει στοιχεία για συνέργεια του μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών με το κινεζικό κράτος.

Ειδικότερα, η Huawei κατηγορείται από την Επιτροπή Άμυνας του βρετανικού Κοινοβουλίου για ξεκάθαρες σχέσεις με το καθεστώς της κομμουνιστικής Κίνας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιτροπή υποστήριξε ότι έχει σαφή αποδεικτικά στοιχεία για συνέργεια του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei με το Πεκίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή τον Ιούλιο για αποκλεισμό του εξοπλισμού της Huawei από το βρετανικό δίκτυο 5G έως τα τέλη του 2027. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεκδίκησε τα εύσημα για την απόφαση των Βρετανών.

“Η Δύση πρέπει επειγόντως να συνενώσει τις δυνάμεις της για να αντισταθμίσει την τεχνολογική κυριαρχία της Κίνας”, δήλωσε ο Τομπάιας Έλγουντ, επικεφαλής της βρετανικής Επιτροπής Άμυνας. “Δεν πρέπει να παραδώσουμε την εθνική μας ασφάλεια για χάρη της βραχυπρόθεσμης τεχνολογικής ανάπτυξης”.

Η επιτροπή δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για την ακριβή φύση των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών αλλά είπε ότι είχε σαφείς αποδείξεις για συνέργεια της Huawei με τον “μηχανισμό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

Click4more: Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την απόφαση της Βρετανίας για αποκλεισμό της Huawei

“Βασίζεται σε γνώμες παρά σε γεγονότα. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες για συνέργεια και θα θυμηθεί αντ’ αυτού τι έχει προσφέρει η Huawei στη Βρετανία τα τελευταία 20 χρόνια”, δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει την Κίνα βασικό γεωπολιτικό αντίπαλο των ΗΠΑ και έχει κατηγορήσει το κινεζικό κράτος, που κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ότι εκμεταλλεύεται το εμπόριο και δεν λέει την αλήθεια για την εμφάνιση του νέου κορονοϊού, τον οποίο χαρακτηρίζει “κινεζικό ιό”.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία της Huawei μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπία για λογαριασμό της Κίνας. Η Huawei έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς και υποστηρίζει ότι απλά οι ΗΠΑ ζηλεύουν την επιτυχία της.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share