Βρετανία – Κορονοϊός: Πάνω από 183.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 10.000 νοσηλείες

Author

Categories

Share

Πάνω από 10.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στη Βρετανία την ώρα που καταγράφει πάνω από 183.000 νέα κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Βρετανία μία από τις πλέον πληγείσες στην Ευρώπη από την πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα 183.037 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, όπως και 57 θανάτους, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 148.089, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Στην Αγγλία, 10.462 άνθρωποι νοσηλεύονταν με Covid-19 σήμερα, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, που σηματοδοτεί μια αύξηση 48% σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία υγείας NHS England.

Στο Λονδίνο, επίκεντρο του κύματος της Όμικρον, 3.310 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο, ήτοι 63% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο.

Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν επίσης τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά μετά την εισαγωγή τους, ενώ κανένας επικαιροποιημένος αριθμός δεν είναι διαθέσιμος σήμερα σχετικά με τις νοσηλείες στο σύνολο της Βρετανίας.

Μπροστά στο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, που είναι πλέον κυρίαρχη, η Βρετανία ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, η οποία έχει ήδη επιτρέψει τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης στο 57,5% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ανέφερε σήμερα ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έως το 90% εξ αυτών, δεν έχει λάβει μια ενισχυτική δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share