Βρετανία: Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα ανήμερα των Χριστουγέννων λόγω μετάλλαξης Όμικρον

Author

Categories

Share

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Ρέντρμπριτζ, βορειοανατολικά του Λονδίνου στη  Βρετανία, καθώς αρκετοί Λονδρέζοι εκμεταλλεύτηκαν τα Χριστούγεννα για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η εμβολιαστική εκστρατεία δεν σταμάτησε ούτε τα Χριστούγεννα στη Βρετανία, καθώς η ταχύτητα εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον έχει τρομάξει τόσο τις αρχές όσο και τους πολίτες που σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο.

«Ήταν αδιανόητο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα Χριστούγεννα ή αυτή η χρονιά θα περνούσε έτσι», σχολίασε ο Σαΐφ Κούρσιντ, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά τον εμβολιασμό του. «Ήταν μια χρονιά εμβολιασμών, μια περίοδος άνευ προηγουμένου», πρόσθεσε.

Το εμβολιαστικό κέντρο στεγάζεται στο δημαρχείο του Ρέντμπριτζ, μιας λαϊκής συνοικίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Νοσηλευτές, με σκουφιά του Άι-Βασίλη στο κεφάλι, υποδέχονταν τους πολίτες. Στους τοίχους είχαν γράψει με μεγάλα γράμματα «Καλά Χριστούγεννα» ενώ σε μια αφίσα ένα ξωτικό εμβολίαζε ένα άλλο ξωτικό.

Η Σίμραν Τζόχαλ, φαρμακοποιός που πήγε σήμερα να δουλέψει στο κέντρο αυτό, διαβεβαίωσε ότι χάρη στην ομαδική δουλειά η ατμόσφαιρα διατηρείται εορταστική. «Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θέλει να τελειώσει σύντομα όλο αυτό, ώστε να επιστρέψουμε σε κάποιο είδος κανονικότητας. Αυτό είναι το κίνητρό και για εμάς», τόνισε.

«Τσουνάμι η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον»

Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της Όμικρον, την οποία χαρακτήρισε «τσουνάμι», ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμανε γενική κινητοποίηση ώστε να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση του εμβολίου σε όλους τους ενήλικους μέχρι το τέλος του έτους. Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι (το 56% του πληθυσμού άνω των 12 ετών) έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση, με ρυθμό που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο την ημέρα – ένας ρυθμός που δεν είχε καταγραφεί ούτε την άνοιξη, όταν η εμβολιαστική εκστρατεία για την Covid-19 βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

Περισσότεροι από 700 στρατιώτες κλήθηκαν να ενισχύσουν την πανεθνική προσπάθεια, εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή και αποφασίστηκε ότι ο εμβολιασμός δεν θα σταματούσε ούτε καν ανήμερα τα Χριστούγεννα. «Υπάρχουν 20 εθελοντές, 20 εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται εδώ όλη την ημέρα, εμβολιάζουν, μας δείχνουν πόσο αφοσιωμένοι είναι οι άνθρωποι» σχολίασε ο Μαρκ Σάντος, δημοτικός σύμβουλος του Ρέντμπριτζ που πήγε να ελέγξει αν εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία.

Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της αναζωπύρωσης της πανδημίας στη Βρετανία, η οποία μετρά περισσότερους από 147.000 νεκρούς από την Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 100.000 καθημερινά. Οι νοσηλείες αρχίζουν να αυξάνονται και τα πιο τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι επιδεινώνεται η κατάσταση στην πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share